Eddie Solomon

Eddie Solomon

Waar & hoe laat?

Datum & tijdstip
28/05/2022 17:00 - 17:45
Locatie
Field Stage

Socials

Eddie Solomon

Eddie Solomon komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij werd klassiek geschoold, maar zodra hij op zijn zestiende een aanstelling kreeg om een symfonie-orkest in te gaan, wilde hij meer ontdekken en zich vrij bewegen door het muzikale landschap, ongeketend. Zo leerde hij bijvoorbeeld de blues, de rock, jazz, avantgardistische en improvisatiemuziek kennen. Zijn luister- en ontdekkingsdrang is niet te temperen. In zijn composities wil hij vernieuwend zijn en zichzelf telkens weer opnieuw ontdekken zonder zichzelf te herhalen.

Eddie Solomon zingt voornamelijk Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors. Liedjes over de liefde en de dood, maatschappijkritisch, misantropisch. Liedjes die je weer terugbrengen met beide benen op de grond. Persoonlijk, openhartig, kwetsbaar, melancholisch, dynamisch. Eddie Solomon onderzoekt de zwarte duistere kant van alles zonder oordeel. Er is meer in de wereld dat we niet weten.

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation.

 

Back to top

Follow us