De Pliesie

De Pliesie

Waar & hoe laat?

Datum & tijdstip
27/05/2022 21:25
Locatie
Forest Stage

Socials

De Pliesie

Zet een paar rechtgeaarde Brabanders bij elkaar om songs te spelen van het legendarische supertrio The Police, en een bandnaam is gauw bedacht: De Pliesie. En omdat het gaat om een tijdelijk project, waarmee alleen in het jaar 2022 zal worden opgetreden: “Pliesie 2022”.

Het muzikantenwereldje in De Kempen is hecht, en dus bestonden tussen de oudere leden van de Pliesie al de nodige historische en actuele muzikale dwarsverbanden. Daar komt nu de jonge generatie bij aanstormen, en zijn er ook familiebanden: onder de 5 Pliesiemannen bevinden zich maar liefst twee vader-zoon combinaties! Bassist Hainy Tils vormt samen met Niek Luijten de broodnodige strakke ritmesectie. Zoon Youri Tils vormt met Carlo Luijten (vader van) een strak gitaarduo.

Maar Pliesie 2022 zou niet mogelijk zijn zonder zanger Giel van der Heiden, befaamd in De Kempen (en ver daarbuiten) vanwege zijn grote stembereik en ongeƫvenaarde podiumperformance. Giel werd dan ook goed op tijd benaderd: daags na het vorige grote Kempische festival hing Carlo aan de telefoon, de rest is geschiedenis.

Dus, wil je klassiekers als “Boodschap in een fleske”, “Lopend op de maan” en “Zo eenzaam” nog eens terug horen, aarzel niet: gewoon de Pliesie bellen!! Op nummer 2022. Enne, wees gerust, we zingen ze gewoon in het Engels.

Back to top

Follow us