Zaterdag / Field Stage / 20:20 - 21:05

Money & The Man wist fans aan zich te binden en muziekpers te overtuigen met de zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll van hun zelfgetitelde debuut uit 2018. Bulldozer-riffs en drums die over je heen galopperen als schuimbekkende paarden. Opvolger Money No Time – Time No Money is geboren uit dezelfde furie en energie, maar de songs zijn puntiger en bevatten nog meer memorabele hooks.

Dit album werd opgenomen in een oud chinees restaurant, nu dienstdoend als antikraakpand. Omgeven door de schmutz van jarenlange twijfelachtige hygiëne-naleving werden de dertien songs op band geknald. De decibellen stootten het stof van de nep-mingvazen en deed groene algensmurrie van de aquariumwanden – waarachter ooit dikke koikarpers de wereld aan zich voorbij zagen trekken – afbladderen. Het was de winter van 2019 en stervens koud. De enige manier om het warm te krijgen gedurende de acht opnamedagen, was spelen alsof hun leven ervan af hing.

Zanger/gitarist Henk Wesselink en drummer Ymte Koekkoek konden elkaar niet zien of luchten, totdat ze in 2013 opgesloten zaten in een muzikale schatkamer vol met magische geluiden. Vanaf dat moment waren ze onvermijdelijk en onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Geïnspireerd door vergane glories en de ongeziene toekomst zijn ze gaan schrijven over de keuze tussen carrière en geluk.

Zonder haast smeedden zij in de daaropvolgende jaren hun sound. Een sound die naast de onderbuik-prikkelende oerkracht die je verwacht bij een garageblues-beukend duo, stiekem ook vernuftige elementen bevat. Onverwachte tempowisselingen en oneven maatsoorten, die het gevoel versterken van desoriëntatie en vreugdevolle overgave, vergelijkbaar met meedraaien in het midden van een moshpit.

Wie geld heeft, heeft geen tijd en wie tijd heeft, heeft geen geld. Maar er is een troost: muziek gespeeld uit het hart die je middenrif doet rammelen, doet je geldzorgen even vergeten en laat je tweeënhalve minuut samensmelten met de eeuwigheid.

PLAY Logo

PLAY Festival Eersel ©2023. Alle rechten voorbehouden.